Isnin, 29 Jun 2009

Jom Bersenam!

Assalamualaikum.

Alright everybody, lets exercise together! Ha,ha,ha....bukan nak buang tebiat. Saja nak kasi idea kat pengunjung, alternatif lagu latarbelakang aerobik!

Di samping itu, untuk adik-adik yang bakal mengikuti program National Ibnu Sina Convention & Community Engagement (NICE) 2009 anjuran PAPISMA di Kuala Terengganu pada 13 sehingga 16 Ogos nanti...sila bersedia! Kita bakal sama-sama beraerobik Ruhul Jadid di sana! Best!!!





Ar-Ruhul Jadid

Arruhul jadid fi jasadil ummah
Hai mujahid luluh lantakkan jiwa pendosa

Kami petualang mencari kebenaran
Mencari makna serta hakikat manusia
Kami berjuang menegakkan kehormatan
Hidup mulia atau mati sebagai syuhada

Kami berbekal alquran hakiki
Meneruskan cita dan risalah para nabi
Kami sandang julukan generasi ghuraba
Biar saatnya datang kami pimpin dunia

Kami semangat baru siap maju hancur semua musuh
Kami tentera Allah siap korbankan harta bahkan jiwa

Kami serahkan semua hidup pada Allah
Kami tekadkan untuk ikuti rasulullah
Usung panji ilahi iman kuat membaja
Hadapi tirani bebaskan umat dunia

*************************************************************************************

10 ulasan:

ummumishkah berkata...

suka dengar nasyid tu.. bersemangat..
mula dengar masa YB Nizar ke Stadium Malawati bulan lepas.. balik rumah terus cari kat you tube.. memang bersemangat sungguh.. anak2 pun suka..

saffmukmin berkata...

smngt btl adik2 bersenam nih,hehe..smg NICE trs mnjd ingtn but mereka yg pergi nnt dgn senaman ini.

p/s-nk pergi jg la NICE gini,hehe..

Dianah berkata...

Tatot.... :? Nape la dia senam siap pakai key atas kepala gitu.. Sori, the opposite comment.. Tapi, cam tak kena je, ngan majlis kat video youtube kedua (bawah) tu.. Mungkin sbb saya takde semangat jihad berkobar2 gitu kot.. :( Bagi saya, Muslim itu penuh dengan sifat lemah lembut.. Wallahu 'Alam.. Tegurlah andainya pendapat saya salah..

amdang81 berkata...

bersenam? insyaAllah akan cuba kuatkan diri utk terus bersenam... terasa sgt kalu org duk sebut pasal bersenam ni akhir2 ni. Huhuhu.

Yeaahhaaa.. Jom Bersenam!

Kak Ummi, senam ala poco-poco tak ada ke? hehehhhe

Kak Ummi berkata...

Aslkm.

Ummu Mishkah, lets exercise together! He,he...

Saffmukmin,lhohh..tak daftar lagi ker?Ni dah tutup..eiii rugi tak pergi dik!

Dianah, dlm Islam ada ketikanya kita perlu berlembut dan ada ketikanya ketegasan lebih perlu.Apa lagi semangat jihad.Pasal terkinja-kinja tu..no komen.Yang Kak Ah taruk kat sini coz suara lagu melalui video ni lebih jelas berbanding video atas.Tapi kan Kak Ah terfikir juga...kalaulah musuh datang menyerang bangsa kita di Malaysia ni,semangat jihad kita pasti tak sehebat mereka di negara luar, kan?Sebabnya bangsa kita terkadang tersilap meletakkan takrif 'lembut' dan 'malu' bukan pada tempatnya.Wallahua'lam.Sekadar pandangan dari hamba Allah yang naif.

Amdang,Kak Ummi taruk senaman ala poco-poco kat sini kan,ada yang pengsan!He,he...

Dr Amad berkata...

Itulah ikhwah Indonesia...Memakai key,menjadi trend para "pramuka" aka skuad amal kita. Jika ada orasi(demo), para ikhwah juga memakai key kepala. Tiada masalah dari sisi syarak,cuma kita belum terbiasa.

Lain padang,lain belalang.

Tang terkinja-kinja,kita perlu tahu yang datang ke konsert Ar-Ruhul Jadid,ada pelbagai latar belakang.Ada yang sudah lama ikut tarbiah,jua ada kaki pukul. Tetapi bersatu mendengar nasyid. Step by step,insyAllah akan diubah...

Jzkk

Warkah dari Bumi Wali Songo

Kak Ummi berkata...

Terimakasih n Jzkkhair Amad...

saffmukmin berkata...

Dr Ummi:huhu..bkn xmh kak..cm ada keje lain ms tgk trkh tu.dan sampai skg,trkh tu ttp ade keje jgk.insyaallah,ada masa saya pegi lagi..

日月神教-任我行 berkata...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

鐵板豆腐Fay berkata...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚