Sabtu, 24 Oktober 2009

Majlis Makan Malam Amal...

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Berlangsung juga akhirnya Majlis Makan Malam Amal untuk Madrasah Darul Iman malam tadi. Meriah sungguh penyertaannya! Kehadiran yang pada asalnya dijangka hanya setakat 50 meja melimpah sehingga 80 meja!

PA231101 by you.
Jam 8.00 malam, Ummi sekeluarga dah terperuk di dalam dewan. Semangat habis! He,he,he....Bukan apa, 'lawas' sikit nak berposing-posing....

PA231104 by you.
Tiga dara pingitan Ummi bersama sepupunya, Ainun...bukan main tak sabar lagi nak tunggu majlis bermula.

PA231107 by you.
Abi dan abang kandung Ummi yang ke-3, Pensyarah Petronas.

PA231115 by you.
Ki pun turut datang memberikan sokongan Di sebelah kiri Ki adalah abang kandung sulung Ummi (Dr Khairi) dan isterinya (Dr Salekhatun), manakala di sebelah kanan Ki adalah anak ke-2 Dr Khairi.

PA231118 by you.
Ummi bersama anak-anak dara Ummi

PA231119 by you.
Meja yang kami dapat hampir dengan meja VIP dan pentas. Best! He,he...

PA231122 by you.
Abi dan Asyraf, anak saudara yang belajar di SESMA

PA231123 by you.
PAPISMA juga tak ketinggalan dalam menyumbangkan dana melalui tajaan dinner. Berdiri di belakang adalah Dr Ahmad Faizal bersama isterinya Dr Zafferina. Yang duduk ni adalah Dr Nor Haizi bersama anaknya, Aisyah sambil meriba anak Dr Faizal, Amirah Zahirah (Ummi ingat sangat nama ni sebab hampir sama dengan nama anak Ummi - Amirah Zahidah)

PA231124 by you.
Dr Md Arif Ibrahim dan Nor Haizi sekeluarga

PA231125 by you.
Dari kiri : Dr Azman (eye specialist), Mr Hussin (surgeon), Dr M.Faizal dan Dr Zafferina bersama anaknya.

PA231126 by you.
Dr Azman hadir bersama keluarga

PA231127 by you.
Dewan dah semakin penuh

PA231128 by you.
"Bila nak mula ni Ummi?" tanya Atiqah, tak sabar-sabar lagi dah...

PA231130 by you.
Apa yang dibualkan tu, sampai tersenyum simpul Ki! Hihi...

PA231131 by you.
Ketibaan YAB Dato' Seri Tuan Guru Haji Abd Hadi Awang...

PA231133 by you.
"Alamak, seriau rasa badan bila ulamak lalu kat belakang kita!"...huhuhu...

PA231136 by you.
Majlis makan malam dimulakan sambil berhibur bersama kumpulan nasyid In-Team

PA231146 by you.
Wah! Bersemangat Abi menikmati hidangan....

PA231148 by you.
"Nasi tak cukuplah Abi!" He,he...agaknya itu yang diperkatakan Ainun...

PA231150 by you.
Boleh tahan juga kelazatan hidangannya...

PA231152 by you.
1/2 jam bersama In-Team secara live cukup menghiburkan...

PA231155 by you.
Hidanganpun dah kontang...hahaha...

PA231156 by you.
Ucapan alu-aluan oleh Ketua PAS Marang, YBhg Yahya Ali @ bapa saudaraku (he,he...)

PA231158 by you.
Ucapan oleh YAB Dato' Seri Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang...tak payah nak diperkenalkan dah. Siapa tak kenal memang haru...huhuhu...

PA231160 by you.
Selalu-selalu tengok muka ulamak ni, bayak pahalanya tau....

PA231161 by you.
Khusyuk mendengar ucapan...

PA231164 by you.
Akhir kata, terimakasih tak terhingga diucapkan buat abang (Dr Khairi) dan kakak iparku (Dr Salekhatun) tersayang, yang datang jauh dari Kelantan semata-mata untuk sama-sama menyumbang dalam Majlis Makan Malam yang cukup istimewa ini. Mabruk...!

***************************************************************

2 ulasan:

kakchik berkata...

assalamualaikum kak ummi. terasa rindu sebab lama juga tak jenguk blog kak ummi.
menariknya majlis makan malam amal tu dan lebih menarik lagi bila nampak ex-roommate chik kat situ.
dr nor haizi tu roommate masa di matrik 2 usm. tak sangka di kenal kak ummi.
sebelum ni ada jumpa dia di KB masa dia attach di klinik bandar. kak ummi tau ke dia kat hospital mana skrg? kalau ada no fon kan best.

Kak Ummi to Chik berkata...

Wkmslam Chik.MasyaAllah,Dr Nor Haizi tu bukan setakat kenal dengan Kak Ummi,dah jadi saudara Kak Ummipun sebab kahwin dengan waris Kak Ummi.Sekarang ni dia dah jadi GP cam Kak Ummi juga.Bukak klinik kat Marang,Trg.Nanti Kak Ummi kasi no telnya kat blog Chik,ya.Tak sangka juga artikel kali ni boleh menjejak kasih..hihihi....