Rabu, 23 September 2009

Meriahnya Hari Raya...!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

1 Syawal menjelang jua,
Takbir bergema salam bersambut,
Maaf dipinta di hari yang mulia,
Tua dan muda Aidilfitri disambut.

Hari Raya Pertama

Usai solat Aidilfitri, acara maaf-bermaafan menjadi tradisi keluarga.

Sambil bermaaf-maafan, sambil hulur-menghulur. Aduhai, seronoknya jadi budak-budak, kan? He,he....

Angah dan Wan...

Ki dan Wan bersama cucu-cucunya...

Giliran bersalam-salaman dengan Ayah Long dan Che Long pulak...

Sampai giliran bersalam-salaman dengan Mak Teh...

Aha! Giliran Ummi pulak hulur-menghulur..haha...

Anak sulung Ummi..dah besar panjangpun nak duit angpau lagi? He,he...

Tak ketinggalan, angpau untuk bibik-bibik yang setia membantu....

Bergambar kenang-kenangan di hari raya. Yang berkumpul di hari raya pertama cuma keluarga Ayah Long, Mak Teh dan Cek Su. Masih kekurangan 2 keluarga besar. Apapun hari raya tetap disambut dengan meriah.

Keluarga Ummi di hari raya pertama, sedondon dengan warna coklat.

Siap posing, sampailah masanya untuk ziarah-menziarahi ke rumah saudara-mara dan sanak keluarga.

Zaiarh, ziarah jugak. Sembahyang jangan dilupa. Dah masuk waktu, kat mana-manapun boleh tumpang sembahyang, kan. Bimbang nanti asyik berziarah, luput waktu solat.

Sesi malam, dah keletihan, berteraburlah jawabnya anak cucu Wan ni landing...hahaha...

Ayah Su dah siap booking mesin urut tu hah..tak aci betul!

Hari Raya Ke-2

Sedondon dengan warna purple pulak..he,he...

Sambung sesi ziarah-menziarahi. Inilah peluang untuk kita saling bermaaf-maafan dan mengeratkan tali silaturrahim. "Apasal jauh termenung tu Along?"

Wah! Bergaya sakan Kakak Amirah dan Adik Aisyah bersama sepupunya, Maryam dengan gaya tudung terkini...

Atiqah dan Ina yang sebaya ni macam tak boleh berenggang!

Abi tak der kerja lain dah, sibuk dengan videonya..hihi...Tapi kali ni dah ringan sikit kerja Abi sebab Along yang banyak ambik tugasan ni. Sekali sekala aja Abi membantu...

Balik dari ziarah, sampai aja rumah Wan, tengok-tengok, tu dia! Penuh kasut tetamu! Rumah Wan ni tak payah nak tunggu buat rumah terbuka, sepanjang masa di hari raya, full house! Alhamdulillah, meriah sungguh...

Petang Hari Raya ke-2 barulah kami 5 beradik dapat berkumpul semua sekali. Tak lepaskan peluang, sekali lagi Wan dan Ki bergambar sakan bersama anak menantu dan cucu-cucunya seramai 25 orang (2 org tiada dalam gambar).

Hari Raya Ke-3

Rumah terbuka di rumah Ayah Chik dengan hidangan barbeque!

Nasib baiklah 'askar-askar wataniah' ramai, bolehlah turut sama membantu dalam acara bakar-membakar...he,he..

Malang tak berbau, sewaktu dalam perjalanan dari rumah Wan mengangkut pulang anak-anak dan anak-anak saudara, kereta Ayah Chik tetiba dilanggar Minah Rempit..aduhai...moga ada hikmah di sebaliknya...

Walau musibah menimpa, acara barbeque bersama keluarga tetap diteruskan...

Hidangan nasi goreng bersama ayam bakar cukup menyelerakan...

Ki bersama Ayah Chik (tuan rumah)

Jamuan santai sebegini sungguh menyeronokkan...

Si kecil Azim dan Danial yang nakal, tak ketinggalan menikmati hidangan sotong bakar.

Ni yang paling best. Sotong bersama sos asam!

Anak-anak dara Ummi dan Ayah Chik makan berjemaah...

Wan dan Mak Teh...Alhamdulillah, dah selesai makanpun...

"Alamak bik! Apalah yang dibualkan tu? Seronok sungguh..."

Ni dia cucu-cucu lelaki Wan yang macho-macho...he,he,he...

Pose istimewa dari Ki tersayang....

Dan pose istimewa dari Wan tersayang....

Begitulah serba sedikit corat-coret di hari raya bersama keluarga.

Buat anak saudaraku Amir Faisal yang jauh di perantauan nun di bumi Ireland..."Usah sedih, usah berduka...menuntut ilmu itu terlalu besar ganjarannya di sisi Allah. InsyaAllah tahun-tahun yang mendatang Amir juga pasti akan dapat bersama-sama kami di sini meraikan hari yang mulia..."

Eid Mubarak buat semua dari Ummi sekeluarga :

Dr Roslan Yusof
Dr Zaihan binti Salleh
Ammar Roslan
Anas Roslan
Amirah Zahidah Roslan
Aisyah Farihah Roslan
Atiqah Maisarah Roslan

*************************************************************************************

4 ulasan:

eizan berkata...

bahagianyalah....

alqasam aka mrssalman berkata...

Assalamualaikum

MashALLAH meriahnya keluarga kak han. Warna tiga hari berturut2 tu sedondon. Kak Han, inshALLAH esok kami nak pi beraya rumah kak han. Boleh ka? Atau hujung minggu.:)

Maaf Zahir dan Batin.

日月神教-任我行 berkata...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

鐵板豆腐Fay berkata...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚